Tervetuloa Lavansaari-seuran kotisivuille!

Lavansaaren Kalastajainseura perustettiin vuonna 1913. Sen toimintaa jatkavan Lavansaari-seura ry:n tarkoituksena on olla lavansaarelaisen kulttuurin ja perinteen yhdyssiteenä. Vuosi 2023 on seuran 110. toimintavuosi.

Seura toteuttaa tarkoitustaan järjestämällä tupailtoja, retkiä, esitelmä-, kokous- ja
juhlatilaisuuksia sekä harjoittamalla julkaisutoimintaa.

Kotisivut sisältävät tietoa toiminnastamme, tietoa ja kuvia Lavansaaresta ja sen historiasta sekä perinteistä:

- Uutissivulta löydät viimeisimmät uutiset - otsikkoa klikkaamalla tulee koko uutinen näkyviin. Uusimmat uutiset näkyvät myös etusivulla.

- Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa - Kuva-albumi moninkertaisesti enemmän. Kuva-albumin kuvat ovat toki sanoin selitetyt saatavilla olleen tiedon pohjalta.

- Toimintasivulta selviää seuramme vuosittainen toiminta. Tupailtojen ja muiden tapahtumien ajankohdat voit tarkistaa täältä.

- Yhteystiedot -sivu kertoo seuran kulloistenkin toimihenkilöiden roolit sekä miten heidät voi tavoittaa.

- Klikkaamalla otsikkoa Ota yhteyttä aukeaa eteesi lomakenäkymä, jolla voit lähettää viestisi toimihenkilöillemme.

- Historian havinaa tunnet lukiessasi Lavansaaren historian vaiheista. Yksityiskohtaisempaa knoppitietoa ilmestyy historiasivuston Tiesitkö että... -osioon.

- Lavansaarelaisista perinteistä voit lukea Perinnetietoa -sivulta.

- Voit myös yllättää perheesi perinneruualla, jonka resepti löytyy Perinneruokia -osiosta.

- Perinnekäsityöt ja kansallispukupörssi -osiosta löytyy tietoa mm. lavansaarelaisista kirjokintaista. Kansallispukupörssiin laitamme ilmoituksia tietoomme tulleista, myynnissä olevista kansallispuvuista.

- Haluaisitko hankkia jotain Lavansaareen tai saarelaisuuteen liittyvää? Myytävien tuotteiden valikoima on samannimisen otsikon alla.

- Linkkivinkit -sivu avaa sinulle monta uutta tietolähdettä. Ja lisää linkkivinkkejä tähän osastoon otetaan mielellään vastaan!


Kotisivujen on tarkoitus palvella jäsenistöämme ja tiedottaa seuran asioista monipuolisesti ja selkeästi. Jotta tämä onnistuisi, on tärkeää että saamme sinulta, lukijalta palautetta ja toiveita sivuihin liittyen. Lavansaaren murteella voisi sanoa kotisivujen sisällöstä: " Paremmat on parves tehyt ku itsekanssain imehellyt. " Yhdessä tehden tulee siis parempaa jälkeä.Lavansaari-seuran kesäretkiristeily lauantaina 8.6.2024 klo 9 - 13 suuntautuu Ruotsinsalmen taistelun tapahtumapaikoille, joista tietoa jakaa jäsenemme Veli-Matti Piipari. Risteilyn aikana nautitaan lohikeittolounas jälkiruokakahveineen.

Retkelle ilmoittautumisen ja etukäteismaksun viimeinen päivä on tiistai 29.5.2024. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Anja Vihinen, anja.vihinen@kolumbus.fi, puh. 0407339067. Maksu - jäseneltä 30€ ja jäsenen mukana tulevalta seuralaiselta 50€ - maksetaan seuran tilille FI9110693000225250, viestikenttään merkintä: kesäretki 2024. Käteismaksulla maksavien tulee ottaa yhteyttä etukäteen Paula Tolsaan, paula.tolsa@kymp.net, puh. 0503095354.


KIRJAVIST KINTAHIIST


Lavansaari-seura järjesti 1980-luvulla
kirjokinnaskilpailun, jonka tuloksena syntyneet kintaat tallennettiin
kinnastauluihin. Kinnastaulut ovat olleet näytillä viimeksi seuran
110-vuotisjuhlassa, marraskuussa 2023.


Samassa juhlassa julkaistiin myös Riitta Ollin ja Pirjo-Liisa Perin kokoama 44-sivuinen vihkonen nimeltään ”Kirjavist kintahiist”. Vihkosessa on kintaiden tekemistä koskevan historiikin* sekä kinnaskuvien lisäksi kintaanteon perusohjeet ja jokaisen mallin kohdalla ruutupiirros kuvion mallikerrasta. Perusohjeissa kerrotaan minkälaisiin kuviomalleihin ko. ohje soveltuu parhaiten.

*Historiikki on luettavissa Perinnekäsitöitä-sivustolta
ja pääset siihen tästä linkistä.


KIINNOSTAAKO KINNASVIHKO?

Lavansaari-seura myy kinnasvihkoa hintaan 20€/kpl. Postitettaessa postimaksu lisätään hintaan. Vihkoa voi tilata Paula Tolsalta,
sähköpostitse osoitteesta paula.tolsa(at)kymp.net tai puhelimitse numerosta 0503095354.

KANSALLISPUKUPÖRSIIN ON TULLUT ILMOITUKSET KAHDESTA MYYNNISSÄ OLEVASTA LAVANSAAREN NAISEN KANSALLISPUVUSTA. PÄÄSET SIVULLE TÄSTÄ LINKISTÄ.

TIETOA TOUKO- JA KESÄKUUN TAPAHTUMISTA TOIMINTASIVULLA!