Tupaillat

Tulka iltaa istumaa!

Tupailtoja vietetään tammi- toukokuussa sekä syys-lokakuussa, yleensä kuun kolmantena tiistaina. Helmikuussa on tupaillan sijaan vuosikokous ja marraskuussa vietetään pikkujoulua.

Tapahtumista ilmoitetaan Ankkuri-lehdessä sekä seuran kotisivuilla ja facebook-sivuilla. Kannattaa tarkkailla ilmoituksia, sillä näiden ilmoitusvälineiden kautta varmistetaan tapahtumien toteutuminen ja kerrotaan esim. tupailtojen aiheista.

Tupaillat ja pikkujoulut pidetään Kotkan seurakuntakeskuksessa, osoitteessa Mariankatu 14.

Toimintasuunnitelma 2024

Vuosikokous pidettiin Kotkan seurakuntakeskuksessa tiistaina 20.2.2024.

Kokouksessa käsiteltiin normaalit vuosikokousasiat; edellisen vuoden toimintakertomukset (sekä seuran että perinnetoimikunnan), tilinpäätös, toimintasuunnitelmat sekä talousarvio. Hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Päätettiin jäsenmaksusta sekä kulu- ja matkakorvauksista. Valittiin puheenjohtaja* ja varapuheenjohtaja*, hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle*, seuran edustajat toimikuntiin* sekä toiminnan tarkastajat.

Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan, se on 15 €/hlö.

* Katso seuran toimihenkilöt ja edustajat YHTEYSTIEDOT-sivulta.

Seuran toiminta jatkuu aiempien vuosien tapaa järjestämällä vuosikokouksen lisäksi tupailtoja ja kesäretki. Pikkujoulua juhlitaan marraskuussa ja siinä yhteydessä jaetaan pöytäviirit pyöreitä vuosia tänä vuonna täyttäville.

Meripäiville osallistutaan tänäkin vuonna. Yhteistyötä Ulkosaarten yhteistyötoimikunnan kanssa jatketaan. Jäsenille lähetetään vuosittainen jäsenkirje huhtikuussa.

Seuran facebook-ryhmän sivuja sekä kotisivuja ylläpidetään. Ilmoituslehtenä toimii kaupunkilehti Ankkuri.

Vuoden 2024 tupaillat


Kevään 2024 tupailtoja vietetään kuun kolmansina tiistai-iltoina.

Päivämäärät ovat: tiistait 16.1., 19.3., 16.4. ja 21.5.2023. Helmikuussa, 20.2. pidetään vuosikokous.

Tammikuussa tupaillan aiheena ovat Peninsaaren asiat.

Maaliskuun tupaillassa kuullaan Ville-Matti Kiilin esitys Suomenlahden ulkosaaret DNA-projektista sekä DNA-tutkimuksista.

Huhtikuussa katsellaan valokuvia ja kuullaan kesän ohjelmista.

Toukokuussa aiheena on hylkeenpyynti, jota esittelee Harri Piispa.

Syksyn tupailtojen ajankohdat ja aiheet tarkentuvat kevään aikana.

Touko- ja kesäkuun tapahtumia

Kymenlaakson museo esittelee heidän hallussaan olevaa lavansaarelaismateriaalia 15.5. klo 17. Esittelypaikka on Merikeskus Vellamon Ruuma- niminen tila (ovesta tullessa oikealla sisääntulokerroksessa).


Seuran kesäretkelle lähdetään lauantaina 8.6. klo 9.00 Vikla-laivalla Sapokan satamasta. Retkikohteena ovat Ruotsinsalmen taistelun tapahtumapaikat ja käymme myös katselemassa Kuutsalon maisemia mereltä käsin. Oppaanamme toimii Veli-Matti Piipari. Retken hintaan kuuluu lohikeittolounas ja jälkiruokakahvit. Laivalla on myös kahvio, jossa myydään virvokkeita yms. Paluu satamaan tapahtuu klo 13.

Retken hinta on 30€ seuran jäseneltä ja jäsenen mukana tulevalta seuralaiselta 50€. Retki maksetaan JOKO etukäteen seuran tilille FI9110693000225250, viestikenttään merkintä kesäretki 2024, TAI seuran taloudenhoitajalle Paula Tolsalle käteisenä tupaillassa tai ennen lähtöä satamassa.

Ilmoittautumisia ottaa vastaan Anja Vihinen, sähköpostitse: anja.vihinen@kolumbus.fi, puhelimitse 0407339067 tai tupailloissa huhti- ja toukokuussa. VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ ON 30.5.2024