Tupaillat

Tulka iltaa istumaa!

Tupailtoja vietetään tammi- toukokuussa sekä syys-lokakuussa, aina kuun kolmantena tiistaina (edellyttäen että seurakuntayhtymälle tuo päivä sopii). Helmikuussa on tupaillan sijaan vuosikokous ja marraskuussa vietetään pikkujoulua. Tänä vuonna tupaillat ja pikkujoulut toteutetaan koronatilanteen salliessa ja terveyssuositukset huomioiden.

Tapahtumista ilmoitetaan Ankkuri- ja Karjala-lehdissä sekä seuran kotisivuilla ja facebook-sivuilla. Kannattaa tarkkailla ilmoituksia, sillä näiden ilmoitusvälineiden kautta varmistetaan tapahtumien toteutuminen ja kerrotaan esim. tupailtojen aiheista.

Syksyn 2020 tupailtojen päivämäärät ovat 15.9. ja 20.10. Pikkujoulut on suunniteltu pidettäväksi 17.11. Tilaisuudet alkavat aina klo 18.00.

Tupaillat ja pikkujoulut pidetään Kotkan seurakuntasalissa, osoitteessa Mariankatu 14.

15.9.2020 pidettävän syyskuun tupaillan aiheena on lavansaarelaisiin sukuihin tutustuminen. Pohdimme mihin kaikkiin sukuihin kuulummekaan. Jos tiedät jotain esivanhemmistasi, niin siitä on apua tässä pohdinnassa.

20.10.2020 pidettävän tupaillan aiheena on: Sodan jälkeen länsirannikolle asettuneet lavansaarelaiset ja heidän asuinpaikkansa. Seura kerää tietoa aiheesta ja toiveena on että tupailtaan paikan päälle tulijoilta sitä myös saataisiin.

17.11.2020 pidetään tupailta pikkujoulun sijaan. Tämä johtuu koronarajoituksista. Tupaillan pitäminen ja aihe varmistetaan vielä lähempänä tuota ajankohtaa.

Loka- ja marraskuun tupailta toteutetaan turvajärjestelyin samoin kuin syyskuussa tehtiin. Tämä tarkoittaa, että istumapaikkoja on harvennettu, kahvit tarjotaan pöytiin, huolehdimme käsihygieniasta ja suosittelemme maskien käyttöä. Käsidesiä ja kasvomaskeja on saatavilla tarvittaessa, mutta oma maski saa mielellän olla mukana. Tulethan tupailtaan terveenä!

Toimintasuunnitelma 2020

Lavansaariseuran vuosikokous 18.2.2020 hyväksyi toimintasuunnitelman tälle vuodelle. Suunnitelman ja seuran toiminta-ajatuksen mukaan ohjelmassa olisi ollut tupailta maalis-, huhti- ja toukokuussa, Sepramarkkinaretki ja osallistuminen Kotkan Meripäiville heinäkuussa ja kesäteatteriretki nyt loppukesällä.

Kuten kaikki tiedämme, emme ole tuon helmikuisen vuosikokouksen jälkeen voineet toteuttaa yhtään edellä mainituista ohjelmista koronavirustilanteen vuoksi.

Syksylle meillä on suunnitellusti tupaillat ja pikkujouluohjelmat, kuitenkin sillä varauksella, että koronatilanne ei ole niiden toteuttamisen esteenä. Uskon että kaikki haluamme pitää terveyttä etusijalla elämässämme, vaikka olisi tosi hienoa nähdä taas tupaillassa.

Toimintasuunnitelman mukaista tiedotus- ja julkaisutoimintaa meidän ei sentään ole tarvinnut perua. Seuran facebook-sivut toimivat ja niihin on pääsy kaikilla, jotka ovat pyytäneet ja tulleet hyväksytyiksi sivujen jäseniksi. Johanna Roiha on sivujen ylläpitäjä ja pääkäyttäjä ja hänelle menevät jäsenpyynnöt. Sivujen jäseneksi pääsemisen edellytykseksi riittää kiinnostus - ei tarvitse olla esim. lavansaarelaisten jälkeläinen.

Myös seuran kotisivut ovat toimineet kaiken aikaa. Aiemmat, Heikki Kajomeren ylläpitämät sivut toimivat edelleen ja nämä uudet aloittavat nyt toimintansa. Vanhat sivut suljetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Uusien sivujen ylläpitäjänä toimii tämän tekstin kirjoittanut, jonka yhteystiedot löytyvät sivun vasemmalta tekstipalstalta.

Marraskuussa odotamme jälleen uusia Lavansaaren Sanomia ilmestyväksi. Juttuja ja jutun aiheita voi lähettää päätoimittaja Johanna Roihalle, jonka yhteystiedot löytyvät otsikkopalkin samannimiseltä sivulta.

Lavansaari-seuran hallitus toivottaa kaikille aurinkoista, virkeää ja värikästä syksyn jatkoa - ilman mitään koronaa!